Bryghuset Special


Er vores overraskelse til dig som kunde. Vores brygger Tecumseh elsker at eksperimentere med nye typer af øl, og da vi har begrænsning på vores kapacitet har vi købt et mini bryggeri til vores mikrobryggeri således at Tecumseh hver måned kan prøve nye øltyper af og eksperimentere med smage, ingredienser, farver mm. 


Derfor har vi opfundet vores koncept "Bryghuset Special", som er resultatet af den øl Tecumseh har eksperimenteret med på det seneste. Det betyder at Bryghuset Special ikke er den samme øl hver gang. Vi laver typisk 40-100 flasker af hver, så du kan godt være heldig at du kan købe flere ens "Bryghuset Special", men i udgangspunktet vil det være en ny type øl hver gang. 


Vi har derfor lavet denne hjemmeside hvor du kan tilgå direkte via nettet eller via QR koden på flaskerne og her gemmer vi i listen nedenfor alle de øltyper vi har haft i "Bryghuset Special" gennem tiden med angivelse af datostemplet således at du som kunde hurtigt kan identificere den øltype du stårmed i hånden.


God fornøjelse!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


22-06-23  -  Grandfather

Det blev i 1978 lovligt at brygge øl til privat forbrug i USA. Ikke destomindre var det ikke noget som forhindrede mange farmere i at brygge øl til famlie og arbejdsfolk allerede i 40'erne og frem. Min bedstefar var en af disse farmere. Da jeg var 15 år (1967) spurgte min bedstefar mig om jeg ville brygge høst øllet i det kommende år. Det var både beærende men også skræmmende på samme tid - for ville jeg fejle? Men jeg accepterede og fik derpå en nedskrevet liste med instruktioner som jeg skulle følge. Jeg har nu her i 2022 forsøgt i en del år at genskabe den øl, og det er blevet til denne øl hvilket er det tætteste jeg nogensinde kommer på den oprindelige øl som jeg lykkedes at brygge tilbage i 1968. Så mange tak bedstefar for at have vist mig tilliden dengang og godt at vi aldrig fortalte bedstemor det.


Øllen er god til alle slags mad, men også god til venner og hygge. 

 


21-06-23  -  Rye ale (Tour Denmark)

Denne øl har en moderate korn smag samt en smule krydderi fra rug. Urterne er citrus med moderat bitterhed. Rug øl kan brygges som enten ale eller lager. Vores Rug øl er en ale. Den er at den type som blev brygget under forbudstiden i det nordøstlige USA tilbage i de tidlige 20'ere.


Øllen er god til frokostbordet eller krydsret køb (kylling, okse, gris, fisk) - men som altid er den også god i venners lag.

  


20-06-23  -  Kölsch (Tour de France)

Denne øl er af typen Kölsch hvilket er en lokal øltype fra Køln området i Tyskland. Kölsch er karakteriseret ved en lys farve og frugtsmag som kommer af gæret og samtidig en let bitterhed. Historien om Kölsch går tilbage til slutningen af 800-tallet . Morten, en af vores gode venner fra Rørvig Streetfood spurgte om vi kunne lave en sådan øl, og vi sagde ja. Derfor står du nu med vores bryggeris fortolkning af denne gamle øltype. Man kunne sikkert eksperimentere meget mere med øllen end vi gør, men vi sætter pris på de gamle øltraditioner og vil derfor gerne give originale smagsoplevelser.


Øllen er god til  fisk, lam og okse - men også en varm dag med vennerne.