Image
Image

Solvognen Lys
Solvognen Lys er en håndlavet gylden øl til alle som holder af et godt glas øl i solen, til frokosten eller bare i godt selskab. Lys er vores variant på en lokal frisk øl som kan nydes af alle uden hverken at være for sød eller syrlig.
Smagsmæssigt lander den et sted mellem en lys ale og en lager øl.

Image
Image

Solvognen Gylden
Solvognen Gylden er en god dansk klassiker. Måske ikke helt så gammel som solvognen, men tæt på! Solvognen Gylden er en dansk håndlavet rød-mørk gylden øl. Den er rund i smagen med en fast eftersmag, som dog sikrer en blød landing og en god oplevelse, når den nydes i selskab med dansk smørrebrød, sandwiches, flæsk, frikadeller, shortribs, pulled pork og røgede karrysild. Fantastisk til hygge eventuelt sammen med gode venner.

Image
Image

Solvognen Grandad
Det blev i 1978 lovligt at brygge øl til privat forbrug i USA. Ikke desto mindre var det ikke noget som forhindrede mange farmere i at brygge øl til familie og arbejdsfolk allerede i 40'erne og frem.
Min bedstefar var en af disse farmere. Da jeg var 15 år (1967) spurgte min bedstefar mig, om jeg ville brygge høst-øllet i det kommende år. Det var både belærende men også skræmmende på samme tid - for ville jeg fejle? Men jeg accepterede og fik derefter en nedskrevet liste med instruktioner, som jeg skulle følge.
Jeg har i 2022 forsøgt i en del år at genskabe den øl, og det er blevet til denne øl, hvilket er det tætteste jeg nogensinde kommer på den oprindelige øl som jeg lykkedes at brygge tilbage i 1968. Så mange tak, bedstefar, for at have vist mig tilliden dengang og godt at vi aldrig fortalte bedstemor det. Øllen er god til alle slags mad, men også god til hygge med vennerne.

Image
Image

Solvognen Portugøl
Et af bryggeriets partnere introducerede mig til en øl, som han drak på sin rejse til Portugal. Den er meget anderledes fra de øl, som vi har i Danmark. Så vi besluttede os for at forsøge på at lave en version, som en prøveøl, og resultaterne blev virkelig gode. Noget som adskiller denne øl fra de fleste andre nordiske øl er, at den er inspireret af den sydlige vandprofil. Den er let frugtig med en rund finish. Den går godt til pasta, pizza og grillede steaks, lam og svinekød samt dansk smørrebrød. PortugØL er fantastisk i selskab med dine venner.